dimarts, 22 de desembre del 2009

ARTICLE SOBRE ENFOCAMENT SISTEMIC



Us recomano aquest article publicar a la web de la Fundació Carme Vidal Xifre de Neuropsicopedadogia

Hernández J. (2007): La importancia del papel de la familia en el diagnóstico y tratamiento de la violencia escolar. Libro: Situación actual y características de la violencia escolar. Grupo editorial universitario. Del 1er. Congreso internacional de Violencia Escolar: Bullying. Almería. Pág. 121-123

És un article escrit per Jordi Hernández on ens explica que la conducta agressiva, violenta o disocial d'un alumne necessita d'un context que li doni sentit per continuar persistint. Ens presenta el cas d’un noi amb problemes de comportament que li fan un tractament seguint el model diagnòstic- intervenció. Primer fa enfasi en les relacions del context familiar que realimenten les conductes del noi i segon, en la intervenció que es va portar a terme en el context familiar i que va ajudar al noi a controlar la seva agressivitat.

Ens comenta que tractar el problema d'agressivitat focalitzant el procés d'ajuda psicopedagògica nomes en l'alumne, es com tractar de muntar un trencaclosques amb la meitat de les peces. Han observat que els alumnes que presenten conductes de violència escolar necessiten d'un context, d'un sistema de relacions, que mantinguin aquesta conducta al llarg del temps. En aquest article es refereixen al context familiar, encara que existeixin altres contextos a tenir en compte. El context familiar i en especial el tipus i qualitat de relacions que tenen lloc, exerceixen un paper determinant en el manteniment de la conducta violenta.

1 comentari:

  1. Magnífica recomanació per comprendre millor l'enfocament sistèmic, Laura!
    Endavant amb el blog1

    ResponElimina